در این آموزش قصد داریم نحوه import و export کردن دیتابیس از phpmyadmin توسط کنترل پنل سی پنل را به صورت متنی به شما کاربران عزیز آموزش دهیم ، بسیاری از مواقع سیستم مدیریت محتوا ما با اشکلاتی جدی مواجه می شود که ما نیاز داریم بک آپ دیتابیس را ایمپورت کنیم یا از دیتابیس سالم فعلی بک آپ گیری کنیم تا در آینده از آن استفاده کنیم بنابراین به روش وارد کردن اطلاعات به دیتابیس import می گویند و به روش بک آپ گیری از دیتابیس و دانلود آن export می گویند. phpmyadmin نیز یک نرم افزار برای مدیریت پایگاه داده می باشد که توسط آن می توانید عملیات زیادی را به صورت گرافیکی روی دیتابیس خود اعمال کنید.
نحوه import و export کردن دیتابیس توسط phpmyadmin :
نحوه دسترسی به phpmyadmin از سی پنل :
برای دسترسی به phpmyadmin خود پس از ورود به سی پنل از قسمت Databases روی گزینه phpmyadmin کلیک کنید و صبر کنید تا به طور خودکار وارد آن شوید.
نحوه دسترسی به phpmyadmin از دایرکت ادمین :
برای ورود به phpmyadmin توسط دایرکت ادمین باید نام کاربری و رمز عبور دیتابیس خود را داشته باشید ، این اطلاعات زمانی که دیتابیس را ایجاد کرده اید به شما نمایش داده می شود ، اگر آن را فراموش کرده اید از فایل تنظیمات سیستم مدیریت محتوا ( در وردپرس wp-config.php ) آن را پیدا کنید. پس از ورود به دایرکت ادمین از قسمت Advancend Features روی گزینه phpMyAdmin کلیک نمایید :
به محیط phpmyadmin خوش آمدید :
نحوه import کردن دیتابیس (ریستور بک آپ) :
پس از باز کردن phpmyadmin در سمت چپ دیتابیسی که قصد دارید اطلاعات را در آن وارد کنید انتخاب کنید و سپس در منو های بالا صفحه روی گزینه Import کلیک کنید.
سپس در این صفحه در زبانه File to Import قسمت Browse your computer را پیدا کنید و فایل بک آپ خود را انتخاب کنید.
- نکته : پسوند فایل دیتابیس می تواند .sql یا .zip باشد اما ترجیا بهتر است فایل .sql را انتخاب کنید.
- نکته : اگر حجم فایل دیتابیس شما بیشتر از مقدار Max در phpmyadmin شما بود ، برای رفع مشکل باید با پشتیبانی هاست خود تماس بگیرید.
پس از انتخاب فایل قسمت Character set of the file را روی قرار دهید.
- نکته : حتما گزینه Allow the interruption of an import in case the script detects it is close to the PHP timeout limit را علامت بزنید ، این روش برای فایل های حجیم نیز بسیار مناسب است هرچند ممکن است باز هم عملیات با شکست مواجه شود.
در قسمت Format گزینه SQL را انتخاب کنید.
SQL compatibility mode را روی None قرار دهید و برای شروع عملیات import روی گزینه GO کلیک کنید.
نکته مهم : اگر شما بک آپ دیتابیس را ریستور می کنید و قبلا جدول های دیتابیس شما ایجاد شده است ( یا با مشکل مواجه شده است ) بهتر است پس از دریافت پشتیبان جدول قدیم را حذف کنید و سپس اقدام به import نمایید.
نحوه export کردن دیتابیس (گرفتن بک آپ) :
اگر شما نیاز دارید تا از پایگاه داده خود یک فایل بک آپ تهیه کنید پس از انتخاب دیتابیس از سمت چپ در صفحه اصلی phpmyadmin از منو بالا روی گزینه Export کلیک کنید :
توجه کنید که در قسمت Exporting tables from باید نام کامل دیتابیس شما نوشته شده است ، اگر به اشتباه نام یکی از جداول شما نوشته بود شما باید روی نام دیتابیس از سمت چپ کلیک کنید و سپس روی گزینه Export کلیک کنید.
توضیح Export Method در Export کردن دیتابیس :
- در صورتی که روی Quick قرار داده شود ، از تمام جداول دیتابیس شما بک آپ گرفته می شود
- در صورتی که روی Custom قرار داده شود می توانید جداول خاص خود را مشخص کنید تا تنها از آن جداول بک آپ بگیرید.
اگر روی Custom قرار داده شود می توانید برخی از تنظیمات از جمله Character set و Compression را نیز مشخص کنید.
پس از مشخص کردن تنظیمات روی گزینه Go در پایین صفحه کلیک کنید تا فایل بک آپ به صورت دانلودی در اختیار شما قرار داده شود :
پیشنهاد می شود هم به صورت فشرده و هم به صورت فایل .sql فایل بک آپ خود را دانلود نمایید.
امیدواریم آموزش import و export کردن دیتابیس از phpmyadmin برای شما مفید بوده باشه ، اگر نظر یا مشکلی در مورد import و export کردن دیتابیس خود دارید آن را زیر همین صفحه برای ما ارسال کنید.