شروع کار با وردپرس قسمت دوم

شروع کار با وردپرس

این پست رو به اشتراک بگذارید

در قسمت اول آموزش وردپرس ، در مورد این سیستم ، میزان محبوبیت ، تعداد افزونه ها و قالب ها ، سئو و هزینه های نگهداری این سیستم توضیح دادیم ، ما قصد داریم تا تمام امکانات وردپرس را در چند جلسه توضیح بدهیم ، اگر شما تمایل دارید تا سایر قسمت ها شروع کار با وردپرس را مشاهده نمایید ، به صفحه لیست آموزش های وردپرس مراجعه نمایید.

شروع کار با وردپرس

شما در این آموزش یاد خواهید گرفت :

در جلسه دوم ما در مورد نحوه نصب وردپرس ، نحوه ورود به مدیریت ، مقدمه کار با مدیریت ، توضیح برخی از منو های پیشخوان وردپرس ، مفاهیم کلی در مورد پوسته و افزونه و غیره توضیح خواهیم داد.

شروع کار با وردپرس :

برای شروع کار با وردپرس نیاز به سرویس های هاست و دامین دارید ، پس از خرید هاست و دامین ( پیش نیاز های راه اندازی سایت و وردپرس ) ، باید وردپرس را روی هاست خود نصب نمایید ، البته معمولا این نصب به صورت رایگان توسط سرویس دهنده انجام می شود ، چنانچه خود تمایل دارید وردپرس را نصب کنید از مقاله های نصب وردپرس مرحله به مرحله در سی پنل و نصب وردپرس در دایرکت ادمین با بیان ساده استفاده نمایید.

نحوه ورود به مدیریت وردپرس :

برای ورود به مدیریت وردپرس شما باید به آخر آدرس سایت خود /wp-login.php را اضافه کنید ، در کادر زیر به جای yourdomain.com دامنه خود را جایگزین نمایید :


http://yourdomain.com/wp-login.php

شما باید شناسه و رمزی که در زمان نصب وردپرس وارد کرده اید را در این قسمت وارد کنید و روی دکمه ورود کلیک کنید تا وارد پیشخوان شوید ، منظور از پیشخوان وردپرس همان محیط مدیریت وردپرس می باشد ، پس از ورود به پیشخوان وردپرس شما با چنین صفحه ای مواجه خواهید شد :

مدیریت وردپرس ( پیشخوان وردپرس 9

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید ، تمام منو های مدیریتی در سمت راست قرار دارد ، در این قسمت شما می توانید نوشته ، برگه ، پوسته ، منو ، ابزارک ، تنظیمات و … وردپرس را مدیریت نمایید ، در قسمت شماره 2 ، یک آمار کلی از مجموع نوشته ها ، برگه ها و دیدگاه ها به شما نمایش داده می شود ، در قسمت فعالیت ( شماره 3 ) لیست فعالیت های اخیر ( نوشته های اخیر ) یا نوشته هایی که قرار است بزودی منتشر شوند نمایش داده می شود ، در قسمت شماره 4 ، در نوار رنگی بالا با قرار دادن موس روی اسم خود می توانید از پیشخوان وردپرس خارج شوید ، در قسمت تنظیمات صفحه شماره 4 می توانید قسمت های همین صفحه را شخصی سازی کنید.

توضیح برخی از منو ها و مفاهیم وردپرس :

لطفا این قسمت را به دقت مطالعه کنید ، از این پس در تمام آموزش ها ما از این کلمات استفاده خواهیم کرد.

نوشته ها : معمولا در این قسمت مطالب شما قرار می گیرد مطالبی مانند آموزش ها ، اخبار ، در نوشته ها شما می توانید دسته مورد نظر را در هنگام ایجاد نوشته جدید مشخص کنید ، برای مثال مشخص کنید که نوشته ای که ارسال می کنید باید در دسته ورزشی قرار بگیرد.

برگه ها : از برگه ها در وردپرس معمولا برای صفحات ثابت استفاده می شود ، صفحاتی مانند معرفی سایت ، سرویس ها ، درباره ما ، ارتباط با ما

دسته ها : دسته های وردپرس همان موضوعات نوشته های شما است ، هر سایتی که مطالب زیادی داشته باشد بهتر است از دسته ها استفاده کند تا کاربر دچار سردرگمی در سایت شما نشود

دیدگاه ها : دیدگاه در وردپرس همان نظرات هر مطلب است ، معمولا دیدگاه در برگه ها غیر فعال است ، برای مثال زمانی که شما یک نوشته خبری ارسال می کنید ، کاربران می توانند در مورد آن مطلب نظر ارسال کنند.

فهرست ها : فهرست ها در وردپرس همان منو های سایت شما هستند که با توجه به پوسته شما می توانند در مکان های مختلفی قرار بگیرند ، با فهرست ها به راحتی می توانید منو و زیر منو ایجاد کنید ، برخی از افزونه ها مانند ubermenu امکانات بیشتری به این منو اضافه می کنند.

پوسته ها : منظور از پوسته وردپرس همان قالب وردپرس است ، قالب همان طرح سایت شما است ، برای وردپرس هزاران قالب طراحی شده اند که بیشتر آنها رایگان هستند.

افزونه ها : در حالت کلی سیستم مدیریت محتوا وردپرس بسیار ساده است ، اما هسته قدرتمند وردپرس باعث شده تا بیش از 43 هزار امکان اضافی که آن را افزونه می نامند برای وردپرس طراحی شود ، در واقع افزونه یعنی یک امکان اضافه برای سیستم شما ، برای مثال در صورتی که شما افزونه گالری عکس روی وردپرس خود نصب می کنید ، شما می توانید به راحتی صفحات منظم و زیبا گالری برای سایت خود ایجاد کنید ، افزونه ها معمولا هیچ نیازی به دانش کد نویسی ندارند و در واقع کد های آماده هستند.

سربرگ : منظور از سربرگ یا هدر قسمت بالایی سایت است ، مثلا در نت آرام قسمت بالا لوگو و خود آن هدر محسوب می شود.

ساید بار : قسمت های کناری سایت در سمت چپ یا راست که تبلیغات ، برخی منو ها و غیره در آن قرار می گیرد ساید بار می گویند که معمولا توسط ابزارک ها در وردپرس مدیریت می شوند.

فوتر یا پابرگ : قسمت پایینی سایت که متن کپی رایت در آن قرار می گیرد پابرگ یا فوتر نام دارد.

ابزارک : ابزارک ها امکاناتی هستند که معمولا در ساید بار قرار می دهید ، مثلا تقویم ، آخرین دیدگاه ها ، آخرین نوشته ها ، جستجو ، نمایش دسته ها ، جستجو و غیره ، چنانچه قالب یا پوسته شما از ساید بار و ابزارک پشتیبانی کند به راحتی می توانید این امکانات را به سایت خود اضافه کنید ، بسیاری از افزونه ها این امکانات را زیاد می کنند.

سئو : به زبان ساده سئو برای بهینه سازی سایت شما در موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ است که در آینده بیشتر در این مورد صحبت خواهیم کرد.

جلسه دوم شروع کار با وردپرس به پایان رسید ، منتظر نظرات شما هستیم …

More To Explore

دانشنامه

آموزش انتقال دامنه از Resello به Joker

در این آموزش قصد داریم تا نحوه انتقال دامنه از Resello به Joker را به شما کاربران عزیز توضیح بدهیم ، همانطور که اطلاع دارید

با افتخار ارائه‌دهنده‌ی خدمات هاستینگ با بیش از 9 سال سابقه درخشان

شرکت نوآوران میزبانی هوشمند